Er korrekturlæsning nødvendigt?

Korrekturlæsning redder dig fra mere end bare kommafejl!

Hvis du kigger lidt på overskriften, tænker du nok, at det står sløjt til. Store bogstaver midt i det hele, ja, det er helt med vilje!

Hvis man som virksomhed skal udsende brochurer, foldere eller manualer, er det vigtigt, at materialet er nemt at læse. Det er der vist ingen tvivl om!
Hvis læseren snubler over grammatiske fejl eller vanskelige sætninger, har modtageren sværere ved at forstå budskabet. 
Samtidig sender det et signal om sjusk og læseren bliver mindre modtagelig for materialets indhold.

Fejl og mangler i materialer gør din virksomhed utroværdig

Mange virksomheder begår en fejl, når de undervurderer vigtigheden af at få materialer og dokumenter korrekturlæst af en professionel. De fleste har nok prøvet at stå med en brochure i hånden, som har tydelige stave- eller grammatiske fejl.

Læseren mister hurtigt interessen og virksomhedens troværdighed falder. 
I virkeligheden kan det være meget små grammatiske uoverensstemmelser, men det kan være vanskeligt at se for en tekstforfatter, der har arbejdet længe med materialet. Især tekster, som har været oversat fra eksempelvis dansk til et fremmedsprog kræver særlig opmærksomhed, og disse tekster skal helst korrekturlæses af en professionel korrekturlæser.

Det gode sprog giver gode resultater for dig og din virksomhed

Korrekturlæsning er meget mere end at rette stave- og kommafejl. Det kræver en dyb forståelse for grammatiske regler, sætningskonstruktioner og sprogets opbygning at læse korrektur. Der skal også være et levende sprog i den færdige tekst.

Som virksomhed kan det betale sig at kontakte en professionel korrekturlæser til større skriveopgaver. En korrekturlæser er uddannet inden for sprog, og han kender alle de særlige regler for grammatik og sætningskonstruktioner. Derfor er det en god idé at kontakte en professionel korrekturlæser, der kan sikre et godt sprog med varierede sætningskonstruktioner.

Vi kan være behjælpelige med korrekturlæsning af jeres brochurer, manualer, årsrapporter, salgsmateriale m.v. 

Hvad synes du om sproget i aviser og andre medier? Er det irriterende at falde over stavefejl, når du læser avisen eller ser et tv-program, der ikke er korrekt tekstet?

 

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Skriv et svar

You must be logged in to post a comment.